blank

blank
blankblank

 

 

 

HARRASTUKSESTA AMMATTILAISEKSI

 

 

 

 

 
 

 

 


 

 


Toivo Anttilan valokuvausharrastus oli alkanut jo 1930-luvun alussa. Tässä harrastenäyte, jonka hän oli lähettänyt Nuoren Voiman Liittoon 8.8.1932. 


Turun Piirustuskoulun käytyään Topi katsoi kuvataiteilijan ammatin olevan kuitenkin taloudellisesti niin epävarmaa, että hän hakeutui muihin töihin.  Valokuvaus oli kiinnostanut häntä jo kauan ja niin hänen harrastuksestaan tuli myöhemmin hänen ammattinsa.


Ensimmäisen kameransa Topi oli valmistanut itse. Ja ensimmäiset askeleet ammattimaisena valokuvaajana hän otti konkreettisesti katukuvaajana Turussa.


Toivon jo hyvin nuorena alkanut valokuvausharrastus on jättänyt arvokkaan perinnön auralaisille paikallisesta historiasta. Kuvia on kertynyt paikkakunnan tapahtumista jo 1930-luvulta.  Samoin Toivo on tallettanut suuren määrän kuvia eri työpaikoiltaan.

Puutarhakurssi

Kiekonheittäjä 1930-luvultaValokuvaajan ammattiin siirtyminen on laajentanut aihealueen koko ihmisen elämänkulun kattavaksi.  Lehtikuvista mainoksiin, kehdosta hautaan. Luontoa ja taidekuvausta unohtamatta.

 

Konfirmaatio Auran kirkossa 1960.

 

 

 

 

 

 

 

 

blankblank

   

© 2006 Auran Virtuaalimuseo - Sivuston toteutus Trival Oy

blank