Arkistolevy 3

Arkisto 3/1 Pojat. heikko musiikki, väri, 7,30 min.
Tämä elokuva on pahasti kärsinyt ajan myötä. Se on jo ääniraidan liimauksen yhteydessä tahriintunut ja pahasti kieroutunut. Äänitys on heikko ja kuva epätarkkaa, muuten kuvaus on hyvää.

Arkisto 3/2 Pesillä. heikko musiikki, väri, 3,25 min.
Toivon mieliaiheita, luontoa ja lintukuvausta, joita hän on toteuttanut taitavasti. Musiikki myötäilee kuvausta luontevasti.

Arkisto 3/3 Joutsenia. mykkä, väri, 1,00 min.
Lyhyt kuvaus joutsenlammikolla ilman äänitystä.

Arkisto 3/4 Vesi virtaa. musiikki, väri, 3,25 min.
Toivo Anttila lähtee kuvaamaan keväistä luontoa. Hän on leikannut elokuvan mahtavan musiikin mukaan ja on siinä mielestäni onnistunut hyvin saavuttamaan tunnelman.

Arkisto 3/5 Muodon muutoksia. musiikki, väri, 3,00 min.
Tässä animaatiokuvauksessa hän on toteuttanut savityötaidettaan ja kuvausharrastustaan yhdessä, ehkä vähän kokeilumielessä. Osuvan musiikin myötä hän on tästä saanut rytmikkään kuvauksen. Vaatii paljon aikaa ja tarkkuutta kuvata ja työstää aihetta samanaikaisesti.

Arkisto 3/6 Sinä päivänä. musiikki, väri, 3,27 min.
Tämä elokuva on Toivon parhainta animaatiokuvausta, jossa hän onnistuneen aiheen myötä, taitavan veistotaitonsa ja kuvauksensa ansiosta saavuttanut laadukkaan elokuvan. Erittäin osuva äänitys täydentää kuvausta

Arkisto 3/7 Savi elää. musiikki, väri, 2,15 min.
Saven muotoilu on innoittanut tekemään myös tämän elokuvan, mutta samalla hän on yhdistänyt aiheeseen myös leikeanimaation hauskasti mukaan. Toivon idearikkaus ja humoristinen taiteellisuus tulevat kivasti esille. Sen ajan kuvaustekniikalla on hänen animaatiot taidokkaasti toteutettuja.